Kunst in de wijk
Kunst kan er aan bijdragen om van Veenendaal-oost de plek van je leven te maken. En als bewoner wordt u actief bij de kunstprojecten en de kunstenaars betrokken. De actuele informatie over kunst in de wijk vindt u op Kunstnieuws.

Fotoalbums kunstprojectenKunst in fases
In 2011 hebben zes jonge kunstenaars samen met de bewoners hun eerste –tijdelijke - kunstprojecten met als thema ‘Pioniers’ gemaakt. Na deze pioniersfase was het tijd voor de vervolgfase met een iets minder tijdelijk karakter. Inwoners hebben in een verkiezing kunstenaar Carmela Bogman gekozen die met haar project ‘Oosterlicht’ lichtobjecten voor de wijk maakt. In de derde en laatste fase wordt in samenwerking met jongeren een permanent kunstwerk als blikvanger van de wijk gerealiseerd. De gemeente heeft voor deze kunstopdracht een prijsvraag uitgeschreven waaraan kunstenaars kunnen meedoen.

 

Website chroniqueurChroniqueur schrijft geschiedenis
Tijdens de gehele bouwperiode beschrijft chroniqueur Elke Bruns - een soort moderne geschiedschrijver - de verschillende kunstprojecten . Zo wordt de historie van deze nieuwe wijk al in een vroeg stadium vastgelegd.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookies. Accepteren Afwijzen